Hoger in Google komen
zonder Adwords

Hoger in Google Komen.

Iedereen met een website heeft hetzelfde doel. Zoveel mogelijk bezoekers krijgen om je product of dienst zoveel mogelijk onder de aandacht krijgen. Een hoge positie krijgen is vandaag de echter niet zo makkelijk..

social marketing
SEO vs SEA

Het verschil tussen SEO en SEA.

Bij SEA is het niet zo moeilijk om een eerste positie te krijgen op de zoekresultaten pagina van Google. Je betaalt namelijk voor een advertentie om hoog in de zoekresultaten te komen. Als je voor een advertentie betaalt, dan kan jouw advertentie helemaal bovenaan de pagina worden weergegeven op de eerste drie posities of aan de rechterkant van de pagina en je betaalt dan een bedrag voor elke keer als iemand op jouw advertentie klikt.

Maar om bovenaan te kunnen staan tussen de zoekresultaten zul je in veel gevallen diep in je buidel moeten tasten afhankelijk van de branche. Zit je in een niche markt dan zal het goedkoper zijn dan in een markt met veel concurrentie. Iemand die unieke dakpannen maakt zal minder concurrentie hebben dan bijvoorbeeld een financieringsmaatschappij. Bij leningen lopen de kosten per klik bijvoorbeeld al gauw op tot boven de € 20,00.

Mijn website SEO geoptimaliseerd.

Bij SEO is het allemaal wat lastiger om op de eerste pagina van Google te komen. Er komt ontzettend veel bij kijken en daar heb je als ondernemer simpelweg te weinig tijd voor. Het is iets wat je uit moet besteden maar dat geeft niet. Het is vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld Adwords en de bezoekers die via de organische zoekresultaten op je website komen leveren uit onze ervaring meer betere conversies op.

Er zijn overigens wel een heleboel dingen die je zelf kunt doen. Wij hebben een lijst gemaakt met handige SEO tips voor ondernemers die je kunt bestuderen of downloaden. Met behulp van die lijst zet je al een aardige stap in de richting van een hoge positie in Google.

Om je website hoog in Google te krijgen heb je iemand nodig die de techniek van je website beheert. Een webdeveloper die controleert of het technische aspect van je website wel voldoet aan de normen van Google. Verder heb je een copywriter nodig die SEO geoptimaliseerde teksten schrijft en een interne en externe link structuur creĆ«ert die je webdeveloper weer kan toepassen op je site.

SEO geoptimaliseerd
Webdesigner

Webdesigner.

Naast de techniek en de content heb je ook nog eens een webdesigner nodig die voor jou kijkt of de indeling wel klopt. Is de website wel responsive, gebruiksvriendelijk en is je website wel zo ingedeeld dat de bezoekers op je website willen blijven?

De webdesigner communiceert weer met de copywriter en developer om het totaalplaatje kloppend te maken.

Inmiddels hebben we al drie verschillende banen opgenoemd en geloof het of niet, je hebt ze allemaal nodig om een goede ranking te krijgen. Gelukkig bestaan er bedrijven zoals VenDesign.nl waar je alles onder 1 dak hebt. Je bent dan verzekerd van een goed geoptimaliseerde website en binnen aanzienlijke tijd kun je op de eerste pagina komen te staan met relevante zoekwoorden. En als je er eenmaal staat dan is het voor ons niet zo lastig meer om je daar te houden. We moeten het continu bijhouden maar het meeste werk is dan al gebeurd.

 

Meld je aan voor een  SEO pakket en start met klimmen.