Social media
marketing

Social Media marketing?

Je bedrijf heeft aanwezigheid op sociale media nodig. Het maakt niet uit of je een kleine plaatselijke winkel hebt of een groot nationaal bedrijf. Social media is een essentieel onderdeel van je marketingstrategie.

Sociale platforms zijn een geweldige tool om te verbinden met je klanten, de bekendheid van je merk te vergroten en je leads te stimuleren. Met meer dan drie miljard mensen over de hele wereld die elke maand social media gebruiken, blijven de gebruikers op grote platforms alleen maar toenemen. Social media biedt dus een enorm potentieel voor bedrijven. Hieronder lees je waarom social media marketing onmisbaar is voor jouw onderneming.

social marketing
Ben jij geïnteresseerd in een social marketing? Vraag naar de mogelijkheden! 
social advertising

Voordelen van social marketing.

Betaalbaar groeien

Op de meeste social media platforms kun je gratis een account aanmaken. Het is dus een kosteneffectieve manier van marketing. Adverteren is niet verplicht, je kan heel simpel potentiële klanten te bereiken door er actief mee aan de slag te gaan.

Hoe je dat doet? Hierbij is het belangrijk dat je regelmatig boeiende content deelt gericht op de doelgroep die je wil bereiken. Je zal merken dat je volgers vanzelf groeien. Wij kunnen je helpen met het creëren van goede content.

Klantencontact

Je klanten zitten al op social media, dus het is belangrijk dat jouw bedrijf daar ook te vinden is. Het is een goede manier om op persoonlijk niveau met klanten in contact te komen.

Wij kunnen eenvoudig een marktonderzoek uitvoeren, om te achterhalen welke sociale netwerken je doelgroep het meest gebruikt. Zo kun je jouw boodschap overbrengen op de juiste platforms, meer publiek bereiken en jezelf vestigen in de markt.

Verbetert merkloyaliteit

Als je aanwezig bent op sociale media, is het voor je klanten gemakkelijker om je te vinden en met je in contact te komen. Dit zal helpen bij het verbeteren van klantbehoud en klantloyaliteit. Aangezien het ontwikkelen van een loyaal klantenbestand een van de hoofddoelen van elk bedrijf is, zouden sociale media in je strategie moeten passen. Social media beperkt zich niet alleen tot het introduceren van je product of dienst. Het kan ook worden gebruikt voor promotiecampagnes.

Klanten beschouwen je social mediapagina’s als servicekanalen waar ze rechtstreeks met jou kunnen communiceren. Door ondersteuning te bieden via social media ontwikkel je een reputatie als responsief en zorgzaam merk.

Verhoogt het verkeer

Een van de grote voordelen van social media is dat het helpt om meer bezoekers naar je website te trekken. Door je inhoud op sociale media te delen, geef je gebruikers de mogelijkheid om door te klikken naar je website en deze te bezoeken voor meer informatie. Hoe meer kwaliteitsinhoud je deelt op je social media pagina's , hoe meer inkomend verkeer je genereert terwijl je conversiemogelijkheden maakt.

Verbetert de SEO-ranglijst

Bij het berekenen van rankings is aanwezigheid op sociale media een essentiële factor. Het algoritme dat zorgt voor een succesvolle ranking blijft evolueren. Tegenwoordig is het niet meer voldoende om simpelweg je website te optimaliseren en je blog regelmatig bij te werken. Succesvolle merken hebben doorgaans een gezonde aanwezigheid op sociale media. Deze aanwezigheid is een signaal naar de zoekmachines dat je merk waardevol, geloofwaardig en betrouwbaar is.

Degenen met een sterke aanwezigheid en branding op sociale media zullen de conversieratio's verhogen, terwijl degenen zonder actieve sociale media pagina's potentiële klanten kunnen verliezen. Welk bedrijf wil je zijn?