MAATWERK
WEBDESIGN

Maatwerk webdesign?

Laten we beginnen met uitleggen wat het verschil tussen een maatwerk website en een standaard template website is. In feite is het vrij simpel uit te leggen. Een template website kun je vergelijken met een pak bij de H&M kopen en een maatwerk website is als een Italiaanse kleermaker langs laten komen om speciaal voor jou een pak op maat te laten maken. Het pak van de H&M heeft zo z’n beperkingen, want het is nooit exact op maat. En dat is dus ook het geval met een template website, er zitten restricties aan en het is massaproductie.

Is zo’n template website dan wel verstandig? Ja, daar is niets mis mee. We juichen het zelfs toe en hebben onze werkwijze erop aangepast. Houd er alleen wel rekening mee dat je niet ieder knopje en iedere afbeelding kunt plaatsen waar je wil.

Met een maatwerk website heb jij de regie helemaal zelf in handen. Ieder onderdeel van de website wordt voor speciaal voor jou ontworpen, er zijn geen restricties en "the sky is the limit" als het gaat om functionaliteiten. Heb jij al een duidelijk idee over hoe je website eruit moet zien en wat de website moet kunnen, dan is een maatwerk website waarschijnlijk meer iets voor jou.

The sky is the limit !
Mac t'Heukske
iPad t'Heukske
iPhone t'Heukske
Een website in jouw huisstijl
Mac Carsub
iPad Carsub
iPhone Carsub

Maatwerk websites kosten tijd.

Zoals gezegd is een WordPress website een soort van massaproductie en kunnen deze websites relatief snel opgeleverd worden. Maar hoe zit dat met een website op maat gemaakt? In tegenstelling tot de “copy and paste” zoals dat met standaard templates over het algemeen gaat en door één persoon uitgevoerd kan worden, werken er aan een maatwerk website een heel team van professionals.

Je hebt bijvoorbeeld iemand voor het ontwerp van de voorkant (front-end en User Interface) van de website, iemand voor de techniek aan de achterkant (back-end programmeur), een grafisch ontwerper en een projectmanager. En afhankelijk van de opdracht is er ook nog een tekstschrijver nodig, een marketeer en een User Experience developer (gebruikservaring). Al met al zit er in een beetje een fatsoenlijke maatwerk website zonder al te veel functionaliteiten al zo’n 100 uur arbeid. En dit zijn dus enkel de arbeidsuren.

Combinatie

Wij krijgen vaak de vraag of een combinatie van beiden mogelijk is en dat is het zeker. Vaak ontvangen we een design, daar maken we een schets van en zetten het later over op WordPress. Vervolgens berekenen we alleen de specifieke functionaliteiten door. Dit is de goedkoopste manier om een professionele website voor relatief weinig te kunnen bewerkstelligen.

Adidas Ultraboost 19.

Begin 2019 hebben wij voor adidas een waanzinnige release campagne tot stand gebracht voor de adidas Ultraboost 19 hardloopschoen.

Samen met cip Marketing hebben we een interactieve webapplicatie bedacht en gerealiseerd waarbij er in hardloopwinkels een fysieke kluis stond waarvan de code gekraakt moest worden. Deze code bestond uit verschillende cijfers en konden op verschillende manieren via onze applicatie ontgrendeld worden. Wanneer de kluis ontgrendeld werd vond men daar de allernieuwste hardloopschoen van adidas op dat moment, de Utraboost 19. Een waanzinnige manier om mensen enthousiast te maken over de schoen natuurlijk.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op of vraag een offerte op voor jouw unieke project.

Adidas Ultraboost 19
Mac Adidas Ultraboost 19
iPad Adidas Ultraboost 19
iPhone Adidas Ultraboost 19

Voorbeelden van maatwerk websites die wij hebben gemaakt:

stripe
Wil je meer voorbeelden bekijken,  Klik dan hier