Zo schrijf je een paginatitel en meta-description
 Loes      29 september 2021

Zo schrijf je een paginatitel en meta-description

Met alleen zoekwoorden ben je er nog niet. Wil je nou echt hoog scoren in Google, zorg dan voor een sterke paginatitel en een nog sterkere meta-description. Dit zijn namelijk de eerste onderdelen van jouw website, die een zoeker op Google ziet. Een goede paginatitel en meta-description verhogen je CTR!

Paginatitel
Een paginatitel moet eruit springen, hij moet namelijk de aandacht trekken van potentiële bezoekers. De titel moet duidelijk weergeven waar de pagina over gaat. Zorg daarom voor een korte titel, waar in een verhalende vorm 1 à 2 zoekwoorden terug te vinden zijn. Schrijf voor je potentiële bezoeker, ga na waar hij/zij naar op zoek is. Zorg ervoor dat je de inhoud van de pagina, terug laat komen in de titel. Dit voorkomt dat bezoekers meteen weer wegklikken, waarmee je dus het bouncepercentage laag houdt.

Meta-description 
Een meta-description wordt gezien als een korte samenvatting van de inhoud van je webpagina. Zorg ervoor dat je belangrijkste zoektermen hierin verwerkt zijn en dat de aan te houden lengte bestaat uit 155 tekens.

Maak tijdens het schrijven gebruik van je USP’s en activeer de potentiële bezoeker om door te klikken. Als je niets invult, is de kans groot dat Google de meta-description zelf invult.

TIP! De Yoast plug-in 
Maak je je website in WordPress? Maak dan gebruik van de Yoast plug-in. Met deze plug-in optimaliseer je je website en wordt het genereren en doorvoeren van keywords erg makkelijk gemaakt. De plug-in laat je tijdens het schrijven, precies weten wat er wel of niet goed is aan je paginatitel en/of meta-description. Je kan het gemakkelijk aanpassen, hierdoor zit je altijd goed!

SEO uitbesteden of zelf doen?
Bij SEO komt nog veel meer kijken dan het schrijven van een paginatitel en meta-description. Heb je geen kennis van SEO, ga je liever voor gemak of wil je het zo optimaal mogelijk inzetten? Je kan er ook voor kiezen om je SEO uit te besteden. Bekijk bijvoorbeeld onze SEO pakketten. Of ga zelf aan de slag met onze 20 SEO tips!