Wat is een responsive website
 Noah      5 februari 2016

Wat is een responsive website

Een responsive website is een website die zich aanpast aan het scherm formaat van een zo groot mogelijk scala aan apparaten. Dat wil zeggen dat wanneer je een website bezoekt op je mobiel er niets te koste gaat van het gebruiksgemak omdat het scherm zich aanpast. En doordat er dagelijks nieuwe apparaten op de markt komen, is het zaak om ervoor te zorgen dat jouw website responsive is zodat je geen klanten verliest.

Gebruiksgemak

Responsive webdesign zorgt ervoor dat het gebruiksgemak voor de bezoeker van je website optimaal blijft. Een website die alleen maar kleiner wordt zodat het op je scherm past is dus niet mobiel geoptimaliseerd. De website wordt namelijk alleen maar kleiner en daardoor zijn de teksten niet te lezen. Hierdoor moet je de pagina uitvergroten zodat de tekst leesbaar is. Een geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat alle content en knoppen van je website in verhouding blijft zodat je niet moeilijk hoeft te doen om de teksten te kunnen lezen. De website past zich dus aan aan het formaat van het beeldscherm van het apparaat waarop het weergegeven moet worden. Dus de verhoudingen blijven goed waardoor het gebruiksgemak optimaal blijft. Op de foto hieronder is duidelijk te zien op de mobiele telefoon dat de website zich heeft aangepast zodat deze goed zichtbaar is op het scherm.

Hoger in Google

Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan een mobiel geoptimaliseerde website. Iemand met een geoptimaliseerde website besteedt volgens Google veel aandacht aan zijn klanten en dit wordt zeer gewaardeerd. De beloning hiervoor is een hogere positie in de zoekmachines. Uiteraard komt er nog meer kijken om je website hoog in Google te krijgen en moet je website dus voor de rest ook SEO geoptimaliseerd zijn. Maar meer daarover in een ander artikel.

Responsive Webdesign

Zorg ervoor dat je niet de eerste de beste partij aanneemt om voor jou een responsive website te bouwen. Er komt veel bij kijken en het laatste wat je wil is een website die wel responsive is maar niet converteert of technisch wordt onderhouden. Vergelijk aanbieders goed en bekijk welke aanvullende diensten geleverd kunnen worden zodat je er zeker van bent dat je niet alleen mobiele website hebt maar ook een website die conversies oplevert en technisch in goede staat is.

Conclusie

Een mobiel geoptimaliseerde oftewel responsive website is een vast onderdeel van het huidige internet tijdperk. Om je concurrenten bij te houden of zelfs voor te zijn is het belangrijk dat jouw website volledig responsive is. Je bent beter vindbaar in de zoekmachines, je website wordt altijd goed weergegeven en hij is gebruiksvriendelijk.