Eerste positie in Google
 Noah      3 februari 2016

Eerste positie in Google

Gegarandeerd de eerste positie in Google
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Er is maar één partij op deze planeet die de eerste positie in Google kan garanderen en dat is Google zelf.

Jij bent op deze pagina terecht gekomen omdat je graag op die eerste positie wilt staan en er zullen zat bedrijven zijn die beweren te garanderen dat ze jouw bedrijf daar kunnen krijgen. Helaas is dat niet zo. Wat wel kan is proberen jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen en hierover wil ik graag wat meer uitleggen. Lekker transparant, geen bullshit maar gewoon de realiteit.

Google heeft een informatieve pagina ontwikkeld voor webmasters waar ook hele bruikbare info op staat voor jou als website eigenaar. Ook hier wordt weer verteld dat niemand jou de eerste positie kan garanderen. Bij deze ben je dus twee keer gewaarschuwd voor bedrijven die dit beweren te kunnen.

Google normen
Google indexeert je website op honderden manieren. En met berekening van een bepaald algoritme wordt gekeken hoe waardevol en informatief jouw website is. Op basis daarvan wordt je beloond met een hoge positie in de zoekmachines.

Maar wat zijn die normen dan? Dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Tevens zijn dat een heleboel technische aspecten waar jij zelf als ondernemer niet zoveel aan kunt doen omdat je de kennis simpelweg niet hebt. Op een andere pagina van onze blog hebben wij een artikel geplaatst met 20 handige SEO tips die jij zelf als ondernemer uit kunt voeren om bij te dragen aan een hogere positie van jouw website in Google. Onderstaand enkele categorieën waar je rekening mee moet houden. En stel je zelf voor dat elke categorie weer onderverdeeld wordt in talloze onder categorieën.

  • Social Media
  • Backlinks
  • Techniek
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Content

Social Media steeds belangrijker voor SEO
Ik heb Social Media bovenaan gezet omdat dit een steeds belangrijkere factor wordt voor jou positie in de zoekresultaten. Zoals je kunt zien in op de infographic speelt Social Media namelijk ook een steeds belangrijkere factor. Verder kun je op de infographic in een overzicht zien wat nog meer erg belangrijk is. Deze infographic kun je hier downloaden in Hoge resolutie PDF zodat je hem beter kunt bekijken of uitprinten.

(Bron: Searchmetrics, 2015) Download SEO factoren PDF.

SEO uitbesteden betrouwbaar
Mijn conclusie is simpel. SEO is iets wat je als ondernemer niet zelf kunt doen. Zoek een betrouwbare partij die jou website hoog in Google kan krijgen zonder geld aan Adwords te hoeven spenderen. Er zijn zat webdesign bureau’s die hierin gespecialiseerd zijn en de investering is relatief laag ten opzichte van je investeren. Die heb je zo terugverdiend namelijk.

Sluit bedrijven uit die beweren te kunnen garanderen jouw website op de eerste positie van Google te krijgen met relevante zoekwoorden. Zoals je hebt kunnen zien hangt het af van heel veel factoren en al jouw concurrenten zijn ook bezig om die eerste plek te krijgen. Die eerste positie in Google is haalbaar, maar dat gebeurt niet vanzelf.