Een goede website
 Noah      18 januari 2016

Een goede website

Om te beginnen heb je een webbouwer oftewel webdeveloper nodig die de “achterkant” van de website goed in kan richten. Het is namelijk van uitzonderlijk hoog belang dat de code goed geschreven wordt. Is dit namelijk niet zo, dan kun je hiervoor hard bestraft worden door bijvoorbeeld Google en zul je in de zoekmachines slecht vindbaar zijn.

Let op! Een grote valkuil voor je bedrijf kan zijn dat je gebruik maakt van een webservice waar je heel makkelijk zelf je website kunt bouwen . Deze websites zien er vaak aan de voorkant redelijk mooi uit. Technisch gezien laat het meer dan vaak te wensen over wat tot negatieve gevolgen kan leiden.

Maak je gebruik van Wordpress? Zorg er dan voor dat je je website niet vol gooit met plugins. Alle plugins zijn op een andere manier geschreven en er kan nog wel eens een foutje hier of daar zitten. Daarnaast duurt het met te veel plugins langer om je website te crawlen voor de zoekmachines. Ook hiervoor krijg je strafpunten. Zorg er dus voor dat je iemand hebt die de code voor jou kan controleren.

Effectief, niet creatief
Naast een webbouwer heb je een webdesigner nodig. Iemand die de voorkant van je website inricht. En met voorkant bedoelen we het gedeelte wat de bezoeker ziet als deze je website bezoekt. Wij vinden het ontzettend belangrijk om een mooie creatieve website te hebben maar het is nog veel belangrijker dat je website ook effectief is. Je hebt namelijk niets aan een website die geen klanten binnenhaalt.

Een goede webdesigner zorgt ervoor dat alle knoppen op de juiste plaats komen te staan en zorgt ervoor dat een bezoeker van je website direct de informatie krijgt waar hij of zij naar op zoek is. Vervolgens zorgt de webdesigner ervoor dat jouw bezoeker een bepaalde kant op gestuurd wordt, de kant die jij als eigenaar wil en dat is een offerte, verkoop of aanmelding etc. Dit doet hij in samenwerking met een conversiespecialist.

Conversie
De conversiespecialist is een belangrijke pion binnen jouw bedrijf. Grote bedrijven hebben vaak zelf iemand in dienst maar de meeste MKB’ers huren daar een bedrijf voor in. De specialist zorgt ervoor dat hij altijd op hoogte is van de laatste trends en ontwikkeling op online marketing gebied en zoekt uit hoe bezoekers zich gedragen op een website en proberen de bezoeker altijd een stap voor te zijn. In overleg met de webdesigner worden de juist knoppen, afbeeldingen en teksten geplaatst.

SEO specialist
Bovenaan in Google wil natuurlijk iedereen met een website. Daadwerkelijk bovenaan komen is echter wat lastiger. Om dat te kunnen realiseren heb je een SEO specialist nodig. Iemand die continu bezig is met de laatste ontwikkelingen op SEO gebied en ervoor zorgt dat de de content op een website wel zoekmachine vriendelijk is. Google wordt steeds slimmer en daarmee ook strenger. Om de zoveel tijd verschijnen er nieuwe richtlijnen waar je je als website eigenaar aan moet houden. Download onze 100 SEO punten handleiding waar je zelf invloed op uit kan oefenen.

Controleur
Een controleur is iemand die, zoals de naam al aangeeft, je website controleert. Hiervoor gebruikt hij of zij programma’s zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Hij maakt rapportages en houdt bij welke gedeeltes van de website technisch of optisch aangepast moeten worden. De controleur werkt samen met zowel de bouwer, designer, conversiespecialist en de SEO specialist.

Een goede website!
Wil je dus een professionele, goede en functionerende website hebben dan komt er nog wel het één en ander bij kijken. Ons advies is om het vooral niet zelf te proberen omdat het goedkoper lijkt. Uiteindelijk is goedkoop duurkoop en zul je er dus alleen maar klanten mee verliezen in plaats van winnen. Besteedt het lekker uit en houd je bezig met hetgeen waar je goed in bent, Ondernemen!